Μετά από ενάμιση μήνα εντατικών προετοιμασιών, χάρη στην εθελοντική προσφορά των ειδικών, το όνειρο της ΕΚΠΟΙΖΩ για παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στο κοινό παίρνει σάρκα και οστά.

Η κρίση και οι συνέπειές της (ανασφάλεια, ανεργία, οικονομική δυσπραγία κ.λπ.) επηρεάζουν την καθημερινότητα, αλλά και την ψυχική μας υγεία. Η παροχή υποστήριξης, λοιπόν, σε υπερχρεωμένες οικογένειες κρίνεται απαραίτητη. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να καταφύγουν σε ειδικούς.
Στο παραπάνω πρόβλημα φαίνεται πως λύση δίνει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), καθώς πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε στα γραφεία της στην Αθήνα η τακτική λειτουργία ομάδων συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους πολίτες. Η δράση, όμως, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη συστράτευση ψυχολόγων-ψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργούν, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.
Οι πρωτοβουλίες της ένωσης επεκτείνονται στη Θεσσαλονίκη, όπου την ευθύνη των ομάδων αναλαμβάνουν οι Γιατροί του Κόσμου, όπως και στην Πάτρα.
Στόχος της κίνησης είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο παροχής υποστήριξης, με τη συνδρομή όσων προθυμοποιούνται να βοηθήσουν, αλλά και να «γεννηθούν» ομάδες αλληλοϋποστήριξης και συμμετοχής σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή θέλετε να συνδράμετε (οικονομικά, αλλά και παρέχοντας υπηρεσίες), επικοινωνήστε με την ΕΚΠΟΙΖΩ στο τηλ.: 210 33.04.444.

Love,

Sources: http://www.elle.gr