Αν έπρεπε με μια λέξη να περιγράψω τις Ψηφιακές Γειτονιές 2014 “Μεγαλώνοντας (σ)το Αύριο” που επισκέφτηκα και φέτος, θα έλεγα: “έμπνευση”!
- έμπνευση που γεννήθηκε από τη δημιουργική συνάντηση των αληθινών προσώπων πίσω από την ψηφιακή παρουσία.
- έμπνευση που προκάλεσε το πάθος των ξεχωριστών ανθρώπων που μοιράστηκαν μαζί μας τις ιδιαίτερες ιστορίες τους.
- έμπνευση που ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα μέσα και έξω από την αίθουσα ομιλιών από τη συνύπαρξη τόσο διαφορετικών ανθρώπων που όμως ένωνε ένας κοινός παρανομαστής: η αγάπη τους για το blogging και το κυνήγι των ονείρων τους.
- έμπνευση από την κοινή διαπίστωση πολλών ομιλιών ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.
- έμπνευση από την μοναχική –και επίμονη- πορεία των loners που ως dreamstarters κατάφεραν να δημιουργήσουν από την αρχή οι ίδιοι την δουλειά των ονείρων τους
Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στην άψογη επιμέλεια της ομάδας πίσω από τη διοργάνωση και φυσικά στους υπευθύνους γα τις δημιουργικές δραστηριότητες του παιδότοπου που κράτησαν τη μικρή μου απασχολημένη για ώρες- και με το ζόρι κατάφερα να την αποσπάσω από τα χέρια τους!
Εύχομαι μέχρι τις Ψηφιακές Γειτονιές 2015, όταν τα ξαναπούμε από κοντά, να έχουμε προλάβει να θέσουμε έστω και λίγη από αυτήν την “έμπνευση” στην υπηρεσία των στόχων και των ονείρων μας!