Μια απλή, οικογενειακή και καθημερινή διαφήμιση στάθηκε η αφορμή για να πέσουν οι μάσκες ορισμένων Αμερικάνων και να φανερωθεί  μια ορισμένη ρατσιστική τους διάθεση. Ο λόγος για τον σάλο που προκάλεσε η διαφήμιση των Cheerios όπου εμφανίζει μια biracial οικογένεια. Όταν κυκλοφόρησε στο youtube, τα comments ήταν τόσο προσβλητικά και ρατσιστικά που η εταιρεία αναγκάστηκε να τα απαγορεύσει. Δείτε την διαφήμιση παρακάτω.

Οι Αμερικάνοι βρέθηκαν διχασμένοι ανάμεσα σε αυτούς που θεωρούσαν οτι η διαφήμιση ήταν μια απλή και πολύ τρυφερή οικογενειακή στιγμή αλλά και σε αυτούς που θεωρούσαν προκλητικό το ότι το ζευγάρι είχε διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Η Αμερικάνικη εκπομπή Kids React προχώρησε το θέμα λίγο παραπάνω. Κάλεσε παιδάκια στο πλατό, τους έδειξε τη διαφήμιση και τα ρώτησε την γνώμη τους. Όλα σχολίασαν διάφορα κομμάτια της διαφήμισης που τους άρεσαν αλλά κανένα δεν παρατήρησε το θέμα του σάλου. Στο τέλος, τους ενημέρωσε ο παρουσιαστής της εκπομπής οτι η διαφήμιση έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις και ΌΛΑ τα παιδάκια έμειναν έκπληκτα και απορημένα. Τα λόγια τους το φανερώνουν:

“Αυτό είναι απλά το χρώμα του δέρματος τους, αυτό που μετράει είναι αν είναι καλοί ή κακοί άνθρωπο…” είπε το ένα κοριτσάκι.

“Μα νόμιζα οτι ο Martin Luther King μίλησε γι’αυτό το πρόβλημα και το έλυσε” είπε ένα άλλο αγοράκι.

“Ο καλός γάμος εξαρτάται απο το αν αγαπιούνται μεταξύ τους και αν αγαπάνε τα παιδιά τους..”

“Κάτω απο το δέρμα μας, όλοι είμαστε ίδιοι. Έχουμε όργανα και καρδιά.”

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με τις αντιδράσεις των παιδιών παρακάτω:

Το ευτυχές συμπέρασμα είναι οτι οι γενιές που έρχονται είναι πιο αθώωες, αγνές και “παρθένες” οπότε ίσως το είδος μας να έχει ακόμη μια ευκαιρία για να διορθωθεί…