Δύο μεγάλοι δράκοι του Κόμοντο έρχονται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αύριο, 20 Μαρτίου για να εγκατασταθούν στο νέο τους σπίτι.

Οι δράκοι ή βαράνοι του Κόμοντο όπως είναι επίσης γνωστοί, αποτελούν το μεγαλύτερο είδος σαύρας στον κόσμο! Το μέγεθος τους παραπέμπει σε προϊστορικές εποχές καθώς μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 3 μέτρα και σε βάρος τα 90 κιλά.

Με τα κοφτερά τους δόντια και το τοξικό δηλητήριο που παράγουν και περιέχει πάνω από 40 διαφορετικά βακτήρια, αποτελούν έναν από τους πλέον φοβερούς θηρευτές στο περιβάλλον τους κάτι σπάνιο για ερπετά. Οι δράκοι του Κόμοντο μπορούν να κυνηγήσουν ζώα που είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από αυτά.

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θα φιλοξενηθούν σε ένα ειδικό χώρο συνολικής έκτασης άνω των 500 τ.μ. που αποτελείται τόσο από ανοιχτό όσο και από κλειστό χώρο με προστατευτικό τζάμι που θα επιτρέπει στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Πάρκου να θαυμάσουν τα υπέροχα αυτά ζώα από κοντά!

Για τον Zαν Ζακ Λεσουέρ ιδρυτή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου η άφιξη των δράκων του Κόμοντο ήταν όνειρο ετών. «Όλοι στην οικογένεια του Πάρκου είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι από την άφιξη των νέων κατοίκων μας. Στα ζωολογικά πάρκα όλου του κόσμου υπάρχει τεράστια λίστα αναμονής για Κόμοντο που γεννιούνται σε αυτά και το Πάρκο μας πήρε προτεραιότητα τόσο γιατί πληρούσε τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται όσο και γιατί το κλίμα εδώ είναι καλύτερο σε σχέση με άλλα ζωολογικά πάρκα που είναι όπως και εμείς μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων. Οι δράκοι του Κόμοντο που θα έρθουν στην Ελλάδα προέρχονται από το Ζωολογικό Πάρκο του Ρότερνταμ και συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΕP για την αναπαραγώγη απειλούμενων ειδών.»

Η είδηση για την άφιξη των δράκων του Κόμοντο ενθουσίασε τους φίλους του Πάρκου σε τέτοιο βαθμό που αποφασίστηκε η live μετάδοση της άφιξης και μεταφοράς των δράκων στο νέο τους σπίτι. Στο #dragonsinathens στο twitter και στην σελίδα του Αττικού Πάρκου στο Facebook θα ανεβαίνουν φωτογραφίες και video από την άφιξη τους στην Ελλάδα.

Ανοιχτό κάθε μέρα από τις 9π.μ. έως τη δύση του ηλίου, όλο το χρόνο, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της Νοτιoανατολικής Ευρώπης, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή των 2000 ζώων – πρεσβευτών της ανάγκης προστασίας της βιοποικιλότητας – που ζουν στις εγκαταστάσεις του.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Caroline Lesueur τηλ: 210 6634724