Αν δοκιμάσατε να κάνετε γιόγκα κάποια στιγμή και σας άρεσε, τότε σας έχω καλά νέα. Όταν με το καλό γεννήσετε, μπορείτε να κάνετε γιόγκα μαζί με το μωρό σας. Θα έρθετε πιο κοντά και, φυσικά, θα χαλαρώσετε.

Εγώ είμαι φαν της ασκησης μέσω πιλάτες αλλά λόγω του νεογέννητου γιού μου σκέφτομαι να ξεκινήσω την γιόγκα αφού μου φαίνεται εκπληκτικό το οτι θα μπορέσω να γυμναστώ έχοντάς τον στην αγκαλιά μου! Ρώτησα την φίλη μου και δασκάλα yoga Αλεξία Κατσίγερα, τι ακριβώς είναι η baby yoga και τι ακριβώς βιώνει το μωρό αλλά και η μαμά μέσα απο τη γιόγκα:

“Το Baby yoga είναι η γιόγκα που εφαρμόζεται στη βρεφική ηλικία, αλλά και στη νέα μητέρα. Καλύπτει τις χωριστές ανάγκες των δύο τους ταυτόχρονα, αλλά και την κυριότερη: να είναι μαζί. Ενθαρρύνει τον δεσμό τους. Το μωρό ανακαλύπτει τον κόσμο στην ασφάλεια της αγκαλιάς της μητέρας του και η μητέρα σιγά σιγά ξαναέρχεται σε επαφή με το σώμα της, ύστερα από την εμπειρία του τοκετού. Φροντίζει τον εαυτό της φροντίζοντας και το μωρό της, και αυξάνει έτσι την αυτοπεποίθησή της ως νέα μητέρα . Επίσης, μέσω της φιλοσοφίας της γιόγκας, συγκεκριμένα μέσω των γιάμα και νιγιάμα, θα βρει έναν «αρωγό» να την υποστηρίζει, καθώς αυτή η μεταβατική περίοδος είναι πλούσια σε αμφιβολίες, δυσκολίες και απορίες.
Μαμά και μωρό μπορούν να γευτούν στιγμές βαθιάς χαλάρωσης, οι οποίες θα τους αναζωογονούν. Δίνει, επίσης, σε νέες μητέρες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άλλες μητέρες και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, σε μια περίοδο που μπορεί να βιώσουν αρκετή μοναξιά.”

Η Αλεξία έχει διαμορφώσει τμήματα baby yoga και την Τρίτη θα κάνω το πρώτο μου μάθημα! Και βέβαια θα σας ενημερώσω αναλυτικά για τα αποτελέσματα! Αν σας ενδιαφέρει να ξεκινήσετε και εσείς, καλέστε την ίδια στο 6932 349 849 και κλείστε μια θέση!

Love,

initials