Δύο μοναδικά κλασικά έργα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, ζωντανεύουν επί σκηνής και γεμίζουν μαγεία και μηνύματα τις παιδικές ψυχούλες.
«Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ» του Όσκαρ Ουάιλντ-που ανεβαίνει για 4ο χρόνο επιτυχίας-και «Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ» του Σαρλ Περό, διασκευασμένα θεατρικά από τον σκηνοθέτη μας κ. Γιάννη Κόκκινο.

Πιο αναλυτικά:
1. «Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ»
Περό Σαρλ
Βασίζεται στην γνωστή και πολυαγαπημένη ιστορία του Γάλλου παραμυθά Σαρλ Περό,
«Η Σταχτοπούτα», σε θεατρική διασκευή του σκηνοθέτη του θιάσου, κ. Γιάννη Κόκκινου.
Φιλοδοξία του σκηνοθέτη μέσα από το συγκεκριμένο έργο, είναι να «φωτίσει» την αξία της καλοσύνης. Η έννοια της καλοσύνης και της αγνότητας του χαρακτήρα συμβολίζεται μέσα από το πρόσωπο της Σταχτοπούτας, η απληστία, η κακία και η ματαιοδοξία μέσα από τα πρόσωπα της Μητριάς και των δύο κοριτσιών της, ενώ η Νεραϊδονονά συμβολίζει την μοίρα που καθορίζει και ανταμείβει το καλό και το δίκαιο.
Σε μια εποχή που οι αξίες αναθεωρούνται, υποχρέωση του κάθε καλλιτέχνη είναι να παίρνει θέση και να βοηθά στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συνείδησης του θεατή. Ειδικά στο παιδικό θέατρο, η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και αξιοποιώντας κλασσικά κείμενα όπως αυτό το «μαγικό παραμύθι» του Σαρλ Περό, να αναδείξει το αίσθημα του δικαίου, να διεισδύσει στην ψυχολογία των παιδιών και να γεμίσει την ψυχή τους και την αισθητική τους με θετικά στοιχεία. Γι’ αυτό και η θεατρική ανάγνωση τέτοιων πασίγνωστων παραμυθιών είναι ανεξάντλητη και διαχρονική.
Η παράσταση αισθητικά υποστηρίζεται από εξαιρετικά κουστούμια, σκηνικά και εφέ, που βοηθούν το λιλιπούτειο κοινό να «ταξιδέψει» με την φαντασία του στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού. Παίζουν 7 επαγγελματίες ηθοποιοί που υποδύονται 10 ρόλους και η μουσική είναι γραμμένη ειδικά για το συγκεκριμένο έργο.

Έναρξη παραστάσεων Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Κάθε Κυριακή πρωί, ώρα 11.15
Γενική Είσοδος 12 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων 10 ευρώ (Τετάρτη-Σάββατο 5μ.μ-9μ.μ)
Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία ώρα 10.30-12.00
Ειδικές τιμές για σχολεία, συλλόγους, εταιρίες
Διάρκεια 90 λεπτά

2. «Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ»
του Όσκαρ Ουάιλντ
4ος χρόνος

Η τρυφερή ιστορία “Ο Εγωιστής Γίγαντας” του Όσκαρ Ουάιλντ, δραματοποιημένη από τον σκηνοθέτη του θιάσου μας, κ. Γιάννη Κόκκινο, παρουσιάζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες Φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, τα Φεστιβάλ της Κρήτης, το Φεστιβάλ Οίτης, το Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Νίκαιας κ.α
Λίγα λόγια για το έργο:

Κάπου στην Βόρια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν,
γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.
Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και
βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει…Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται
το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς.
Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο .
Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ?

Έναρξη παραστάσεων Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Κάθε Κυριακή απόγευμα, ώρα 15.15
Γενική Είσοδος 12 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων 10 ευρώ (Τετάρτη-Σάββατο 5μ.μ-9μ.μ)
Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία ώρα 10.30-12.00
Ειδικές τιμές για σχολεία, συλλόγους, εταιρίες
Διάρκεια 90 λεπτά

20121030-133337.jpg

20121030-133516.jpg