Στην Τρίπολη εγκαινιάστηκε το πρώτο «πράσινο νηπιαγωγείο» της χώρας, το οποίο βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή στους πρόποδες Μαιναλου.
Το νηπιαγωγείο, το οποίο όπως είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης, λειτουργεί σε πλήρως ανακαινισμένο κτήριο παλιού σχολείου, διαθέτει μεγάλο προαύλιο χώρο με δένδρα, θάμνους και δεκάδες φυτά ενώ φιλοξενεί και θερμοκήπιο. Στο χώρο του φιλοξενούνται ακόμη οικόσιτα ζώα, όπως κότες, φραγκόκοτες, περιστέρια αλλά και φασιανοί. Στον προαύλιο χώρο έχει κατασκευαστεί μικρό ξύλινο θέατρο, πέργκολα και μια μεγάλη ξύλινη παιδική χαρά.
Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τους υπεύθυνους σχολικούς συμβούλους, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου έχει προσαρμοστεί στον οικολογικό χαρακτήρα του, έτσι ώστε τα νήπια να συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή φροντίδα τόσο των ζώων όσο και των φυτών.
Το Πράσινο νηπιαγωγείο, το οποίο ουσιαστικά είναι παράρτημα του 8ου νηπιαγωγείου Τρίπολης, φιλοξενεί σήμερα σαράντα νήπια και προνήπια από όλη την περιοχή του Δήμου Τρίπολης χωρίς χωροταξικά κριτήρια. Εξυπηρετούνται έτσι οι ανάγκες πολλών οικογενειών.

20121011-211339.jpg

20121011-211404.jpg

20121011-211420.jpg