Οι πιο δύσκολες στιγμές μιας εγκυμοσύνης ξεκινάνε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης με ναυτίες και αναγούλες που μία έγκυος συχνά δεν αντέχει καθώς επαναλαμβάνονται πολλές φορές την ημέρα. Ο κύριος λόγος είναι το γεγονός ότι τα οιστρογόνα αυξάνονται την περίοδο της εγκυμοσύνης ώστε να κρατηθεί το μωρό στη μήτρα της και έτσι είναι απόλυτα φυσιολογικό επακόλουθο ενός υγιή οργανισμού.

Διαβάσαμε στο mothersblog.gr ότι το τζίντζερ έχει την ικανότητα να κάνει την μητέρα να νιώσει πολύ καλύτερα αφού πρόκειται για μία ρίζα φυτού που μπορεί να κάνει… θαύματα. Το τζίντζερ, εκτός του ότι χαλαρώνει από την κούραση, βοηθάει ιδιαίτερα στην πέψη, τονώνει τους μυς του στομάχου και βοηθά γενικότερα τον ανθρώπινο οργανισμό να ηρεμήσει, κυρίως σε ό,τι αφορά το πεπτικό σύστημα.

Εκείνο μόνο που πρέπει να έχουν στο νου τους οι γυναίκες που παίρνουν αντιπηκτικά φάρμακα είναι πως θα πρέπει να αποφεύγουν το τζίντζερ γιατί υπάρχει αλληλεπίδραση. Πάντως, στην Κίνα, οι γυναίκες που είναι έγκυες χρησιμοποιούν κατά κόρον τζίντζερ το οποίο φτιάχνουν ως αφέψημα από φρεσκοτριμμένη ρίζα. Φαίνεται οτι ένα κουταλάκι αρκεί σε βραστό νερό ώστε να το πιείτε και να νιώσετε μέσα σε λίγη ώρα υπέροχα!

Λόγω του οτι δεν είχα καθόλου ναυτίες και εμετούς στο πρώτο τρίμηνο αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο “μαγικό”, ωστόσο παρακαλώ αν το δοκιμάσει κάποια απο τις αναγνώστριές μας, ας μας ενημερώσει για τα αποτελέσματά του!

Love ♥

Source: mothersblog.gr