Συνταγή απο το βιβλίο της Meg Rivers Home Baking: Treats for Family and Friends (Σπιτικά ψησίματα αλά Μεγκ Ρίβερς: Κεράσματα για την οικογένεια και τους φίλους).

Τις φτιάξαμε τις τάρτες και τις συνιστούμε! Αν έχετε και σπιτική μαρμελάδα ακόμα καλύτερα! (Διαβάστε παλιότερο post της Gold Mum για σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα)

Υλικά για τη βάση
200 γραμμ. αλεύρι
50 γραμμ. αλεσμένα αμύγδαλα
75 γραμμ. ζάχαρη άχνη
160 γραμμ. αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
1 κρόκο αυγού

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε 
4 κ.γ. μαρμελάδα βατόμουρο χωρίς τα κουκούτσια
4 κ.γ. μαρμελάδα βερίκοκο
4 κ.γ. μαρμελάδα λεμόνι και λάιμ

Θα χρειαστείτε:
1 φόρμα σιλικόνης για τάρτες των 12 θέσεων
Ειδικό κόφτη για μπισκότα διαστάσεων 9 εκ.

Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μείγμα μέχρι να μοιάσει με την υφή του ψωμιού. Συμπληρώνετε με τον κρόκο του αυγού και συνεχίζετε να δουλεύετε με τα χέρια σας τη ζύμη μέχρι να γίνει μια σφιχτή, λεία μπάλα. Τυλίγετε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30′ περίπου, μέχρι να γίνει σκληρή. Πριν τη χρησιμοποιήσετε, τη βγάζετε από το ψυγείο και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15′.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚ C.
Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 3 χιλ. Χρησιμοποιείτε τον κόφτη μπισκότων για να την κόψετε σε δίσκους πριν την τοποθετήσετε στο τηγάνι. Δεν θα σας χρειαστεί όλη. Μπορείτε να φυλάξετε όση περισσέψει για μελλοντική χρήση.
Tοποθετείτε τους δίσκους της ζύμης στις θήκες της φόρμας και γεμίζετε καθεμία με μία κουταλιά μαρμελάδα. Ψήνετε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25′. Αφού τις βγάλετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν για 15′.

Love ♥,

Source: elle.gr

Advertisements