Είσαι έγκυος και νιώθεις συνέχεια κούραση και σωματική κόπωση? Δεν είναι μόνο το βάρος αυτό που αλλάζει στο σώμα σου στην εγκυμοσύνη, αλλά και σκελετός σου με αποτέλεσμα να κουράζεσαι πολύ πιο εύκολα και να νιώθεις μικροπονάκια.

Αντιμετώπισε τα με σωστή άσκηση, αλλά και τροποποιώντας μικρές, καθημερινές συνήθειες.

 Όταν κάθεσαι

Δοκίμασε ένα γραφείο εργασίας στο οποίο θα μπορείς να δουλεύεις όρθια, ή τουλάχιστον χρησιμοποίησε τα τελευταία 5 λεπτά κάθε ώρας για να σηκωθείς, να κάνεις μια μικρή βόλτα και να τεντώσεις τις γάμπες σου.

Όταν κάθεσαι, προσπάθησε να καθίσεις ακριβώς πάνω στα ισχιακά οστά. Με αυτόν τον τρόπο δεν κάθεσαι πάνω στον κόκκυγα, και θα σχηματίζεται μια ελαφριά εσωτερική καμπύλη στη μέση σου.

Όταν στέκεσαι

Προσπάθησε να μετακινήσεις τη λεκάνη σου προς τα πίσω ρίχνοντας το βάρος στις φτέρνες και όχι στα δάχτυλα των ποδιών.

Προτίμησε παπούτσια με χαμηλό τακούνι. Τόσο τα φλατ όσο και τα ψηλοτάκουνα θα σε κουράζουν περισσότερο.

Όταν περπατάς

Κράτησε τον κορμό σου όρθιο και μην γέρνεις μπροστά. Άφησε τα χέρια σου να αιωρούνται ελεύθερα και τους ώμους σου χαλαρούς. Μην λικνίζεσαι πολύ όταν περπατάς.

Αν οι μύτες των ποδιών σου τείνουν να στρέφονται προς τα έξω προσπάθησε να τις κρατήσεις ίσιες και στραμμένες ευθεία μπροστά.

Αν τα πόδια σου πρήζονται σιγουρέψου ότι τα κορδόνια σου δεν είναι πολύ σφιχτά. Θα πρέπει να χωράει ένα δάχτυλο κάτω από αυτά.

Όταν ασκείσαι

Όταν κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης η σωστή στάση του σώματος είναι το παν. Η καλή ευθυγράμμιση του σώματος προστατεύει τις αρθρώσεις, τους τένοντες και τους συνδέσμους από την πίεση και σου επιτρέπει να γυμνάσεις περισσότερους μυς.

Έτσι, κράτησε το βάρος στις φτέρνες σου και ευθυγράμμισε το κεφάλι τους ώμους και τους γοφούς σου.

Love,

Source: shape.gr