Είτε παγωμένο γιαούρτι το ονομάσουμε, είτε παγωτό γιαούρτι, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο με λίγες σχετικά θερμίδες που τρώγεται πολύ ευχάριστα από μεγάλους και μικρούς, ακόμα κι από όσους δεν ξετρελαίνονται για το κοινό γιαούρτι.

Χρειαζόμαστε:

  • 700 γρ. γιαούρτι πλήρες (όχι light!)
  • 200-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 βανίλιες

  1. Σ’ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη (δοκιμάζουμε μ’ένα κουτάλι για να βεβαιωθούμε).
  2. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη και βγάζουμε κάθε 1/2 με 1 ώρα για 4-5 φορές και ανακατεύουμε ζωηρά για να αφρατέψει.
PS: Αν σας φαίνεται ξινό προσθέστε έξτρα ζάχαρη (πριν το παγώσετε).

Love,

Διαβάστε περισότερα: Frozen Yoghurt http://www.sintagespareas.gr/sintages/frozen-yoghurt.html#ixzz1zTHgBCDt

Advertisements