Εγώ την έφτιαξα και είναι φανταστικά νόστιμη!!!

Πηγή:www.tastefull.gr

Υλικά:

1 κιλό φράουλες πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

500 γρ. Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Αν θέλετε μαρμελάδα με κομμάτια : Βάλτε σε κατσαρόλα τις φράουλες και σκεπάστε τις με τη ζάχαρη. Αφήστε για μερικές ώρες μέχρι να βγάλουν το χυμό τους και να έχουν μετατρέψει τη ζάχαρη σε κόκκινο σιρόπι. Αν κάνει ζέστη στο δωμάτιο, βάλτε τις στο ψυγείο. Όσο μένει το φρούτο κομμένο πριν το βρασμό σε ζεστή θερμοκρασία, τόσο περισσότερος αφρός θα δημιουργηθεί στο βράσιμο.

Αν θέλετε μαρμελάδα λεία : Βάλτε στο μπλέντερ τις φράουλες και πολτοποιείστε τις. Ρίξτε τον πολτό στην κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και σε λίγα λεπτά η ζάχαρη θα έχει διαλυθεί σχεδόν.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και για τις δύο επιλογές μαρμελάδας.

Ξεκινήστε το δέσιμο. Βάλτε σε δυνατή φωτιά να βράσει το φρούτο και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν αφρίσει, αφαιρέστε επιμελώς τον αφρό.

Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά (να διατηρείται ο βρασμός) και ανακατεύετε συχνά να μην κολλήσει. Θέλει περίπου 20 λεπτά βράσιμο για να δέσει. Θα το καταλάβετε από την όψη της. Έχει αποκτήσει συνοχή και γυαλάδα. Όταν βγάζετε την ξύλινη κουτάλα η μαρμελάδα την καλύπτει με ένα γυαλιστερό στρώμα.

Η κλασική μέθοδος ελέγχου είναι να παγώσετε ένα πιατάκι στον καταψύκτη και να ακουμπήσετε πάνω του λίγη μαρμελάδα. Αν γυρνώντας το στο πλάϊ δεν ρέει και μένει σταθερή, η μαρμελάδα έχει δέσει.

Παραλλαγές :

Προσθέστε όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, μερικά φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, πλυμμένα και καλά σκουπισμένα ή 1 κουταλάκι γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους ή ροζ αρωματικό πιπέρι.