Επιτέλους χειμώνας πραγματικός! Ευκαιρία να πάρετε τα μωρά σας και να βγείτε έξω! Ναι, ναι έξω! Κάνει κρύο, το ξέρω, αλλά καλύτερα να βγαίνετε έξω παρά να μένετε συνέχεια κλεισμένες με όλα τα μικρόβια να παραμονεύουν.

Σύμφωνα με το mother.gr οι γιατροί είναι σαφείς και κατηγορηματικοί: «Τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο όταν βρίσκονται διαρκώς σε κλειστούς χώρους, και λιγότερα εκείνα που βγαίνουν καλά ντυμένα στο κρύο».
Κι όταν λέμε καλά ντυμένα δεν εννοούμε να τα βγάλουμε έξω με τρεις μπλούζες, δύο παντελόνια, και άλλες παρόμοιες υπερβολές.

Σύμφψνα πάντα με το mother.gr, αυτό που βασικά ισχύει είναι ότι ντύνουμε το παιδί μας, όπως ντυνόμαστε εμείς. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε νομίζοντας ότι έτσι θα το γλυτώσουμε από τις ιώσεις.

Μέσα στο σπίτι φροντίζουμε να διατηρούμε μία θερμοκρασία γύρω στους 23 – 24 βαθμούς. Ένα εσωρουχάκι και μία φορμίτσα είναι μια χαρά γι’ αυτή τη θερμοκρασία, μην υπερβάλλετε.
Ακόμα και αν κάνει πολύ κρύο, μη διαστάσετε να πάτε μία βόλτα στο κοντινό σας πάρκο.

Το μόνο που εσείς πρέπει να κάνετε είναι να ντύσετε καλά το μωρό σας. Μία φορμίτσα εξόδου, και ένα μπουφάν, που θα καλύπτει και τα ποδαράκια είναι μια χαρά.

Εάν πιστεύετε ότι το κρύο είναι πολύ, τότε φορέστε του και ένα σκουφάκι και γαντάκια, διαφορετικά δεν είναι απαραίτητα.

Οι ωτίτιδες δεν προκαλούνται λόγω του κρύου, είναι λοιμώξεις που προέρχονται από τις ιώσεις που μπορεί να κολλήσει το παιδί.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε και να ακολουθείτε είναι ότι τα μικρά παιδιά, κάτω των δύο ετών, δεν πρέπει να κάθονται για ώρες έξω στο κρύο.

Μετά τα δύο, το παιδί αντέχει περισσότερο στο κρύο, μια και έχει αυξηθεί το λίπος στο σώμα του, ενώ έχει ρυθμιστεί και το θερμορυθμιστικό του σύστημα.

Για αυτό στο σπίτι να μένετε μόνο για χουχούλιασμα και αγκαλίτσες!

Love,

L.

Sources:mother.gr