Λοιπόν ανασκουμπωθείτε και πάμε να φτιάξουμε μελομακάρονα! Και επειδή όλοι οι μεγάλοι σεφ θέλουν και βοηθούς, πάρτε μαζί και τα παιδιά σας και καλή επιτυχία!

  • 2 νεροπότηρα ελαιόλαδο (κρατάτε 1 δάχτυλo από το καθένα)
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλιά σούπας (κοφτή) κανελλογαρίφαλα (σε σκόνη)
  • 1 κουταλιά γλυκού (κοφτή) σόδα
  • 1 νεροπότηρο αποτελούμενο από το χυμό: 3 μανταρινιών, 1 μέτριου λεμονιού και το υπόλοιπο πορτοκαλιών
  • Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 μέτριο λεμόνι και 1 μανταρίνι
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 1 φακελάκι baking powder
  • Aλεύρι (μπλε για όλες τις χρήσεις) όσο πάρει (παίρνει λιγότερο από 1 κιλό)
  • Τριμμένο καρύδι για το στόλισμα

Σιρόπι

  • 2 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 3 νεροπότηρα νερό
  • 1 νεροπότηρο μέλι
Διαβάστε περισότερο: Μελομακάρονα με πλούσιο άρωμα