Λοιπόν ανασκουμπωθείτε και πάμε να φτιάξουμε μελομακάρονα! Και επειδή όλοι οι μεγάλοι σεφ θέλουν και βοηθούς, πάρτε μαζί και τα παιδιά σας και καλή επιτυχία!
- 2 νεροπότηρα ελαιόλαδο (κρατάτε 1 δάχτυλo από το καθένα)
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά σούπας (κοφτή) κανελλογαρίφαλα (σε σκόνη)
- 1 κουταλιά γλυκού (κοφτή) σόδα
- 1 νεροπότηρο αποτελούμενο από το χυμό: 3 μανταρινιών, 1 μέτριου λεμονιού και το υπόλοιπο πορτοκαλιών
- Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 μέτριο λεμόνι και 1 μανταρίνι
- 1 κρασοπότηρο κονιάκ
- 1 φακελάκι baking powder
- Aλεύρι (μπλε για όλες τις χρήσεις) όσο πάρει (παίρνει λιγότερο από 1 κιλό)
- Τριμμένο καρύδι για το στόλισμα
Σιρόπι
- 2 νεροπότηρα ζάχαρη
- 3 νεροπότηρα νερό
- 1 νεροπότηρο μέλι
Διαβάστε περισότερο: Μελομακάρονα με πλούσιο άρωμα