Στις 12 Οκτώβρη ξεκίνησε μέσω Facebook απο μια ομάδα μαμάδων, αίτημα για την ορθή φύλαξη της παιδικής χαράς του Εθνικού κήπου. Το αίτημα ξεκίνησε μετά απο περιστατικά φωτογράφισης και παρακολούθησης μικρών παιδιών κατά την παραμονή τους στην παιδική χαρά. Παρακαλώ διαβάστε παρακάτω και επισκεφτείτε την σελίδα National Garden Petition ώστε να υπογράψετε για να υποστηρίξετε το αίτημα.

Ευχαριστώ,

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ:
¨Έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 3 περιστατικά όπου στην παιδική χαρά του Κήπου, ομάδα αποτελούμενοι από αλλοδαπούς άντρες, πιθανώς Πακιστανικής καταγωγής  με σκούρα χαρακτηριστικά να φωτογραφίζουν τα παιδιά της παιδικής χαράς.
‘Έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον 3 περιστατικά οπότε πιθανώς να έχουν γίνει περισσότερα. Το πρώτο περιστατικό συνέβη πριν 6 μήνες όπου ένας άντρας, με τα άνω χαρακτηριστικά,  τραβούσε φωτογραφίες ενός παιδιού στο πάρκο. Πριν δυο εβδομάδες, συνέβη το ίδιο με μια ομάδα αντρών οι οποίοι  ζήτησαν από τους γονείς μια φωτογραφία και προφανώς τους αρνήθηκαν. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις 4/10 όταν ένας αλλοδαπός άντρας φάνηκε να φωτογραφίζει μέσω κινητού τηλεφώνου, κάποια παιδιά έξω από την περίφραξη της παιδικής χαράς και κατόπιν διέφυγε μετά από επίπληξη μιας μητέρας.
Όλα αυτά προκαλούν μια έντονη ανησυχία καθώς φαίνεται να υπάρχει μια μεθοδική καταγραφή παιδιών και οι σκέψεις μας πάνε στο χειρότερο. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να δουλεύουν για οποιονδήποτε. Η φυλή και η εθνικότητα τους είναι σημαντικός παράγοντας αναγνώρισης αλλά ίσως χρειάζεται να λάβουμε υπ’όψιν μας ότι αυτές οι ενέργειες μπορεί να αποτελούν ένα μέρος  από μια ευρύτερη σκοπιμότητα που πιθανώς θα περιελάμβανε και άλλες εθνικότητες .
Οι φύλακες του κήπου έχουν ενημερωθεί και κατά καιρούς έρχονται στην είσοδο της παιδικής χαράς αλλά είμαστε αβέβαιοι εάν αυτό θα γίνεται μελλοντικά σε συστηματική βάση.
Στις 5/10 ο Αστυνομικός Διευθυντής της περιοχής, κος . Φώσκολος ( Μιμνέρμου 6-8, τηλ: 2107257000, ενημερώθηκε για τα συμβάντα.

Ζητουμε από την διοικηση του παρκου την εγκατασταση μονιμων φυλακων για την παιδικη χαρα και από την αστυνομα να διενεγησει ερευνα για το θεμα.

Υπογράψτε το αίτημα: http://www.facebook.com/groups/270521312981292/

Love,

L.