Το διάβασα στο αγαπημένο mother. Και είναι αλήθεια! Όπως φαίνεται, οι άντρες που δεν έχουν παντρευτεί, έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν με σοβαρή ασθένεια, από ό,τι εκείνοι που έχουν παντρευτεί.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως οι άγαμοι άνδρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν από κάποια ασθένεια από τους ομοιοπαθείς τους παντρεμένους. Όμως, πλέον το χάσμα αυτό αντί να γεφυρώνεται, μεγαλώνει και έτσι, σε νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Public Health, εξετάζονται οι επιπτώσεις, που υπάρχουν στην επιβίωση των ασθενών με καρκίνο, σε άτομα που βρίσκονται σε έναν γάμο και σε εκείνα που ζουν ελεύθερα.

Ο Δρ Hakon Kravdal από το Πανεπιστήμιο του Όσλο και η Δρ Astri Syse από το Καρκινικό Κέντρο της Νορβηγίας, μελέτησαν στοιχεία ασθενών που έπασχαν από καρκίνο, διασταυρώνοντας ταυτόχρονα και την οικογενειακή τους κατάσταση -παντρεμένοι, ανύπαντροι, χωρισμένοι ή χήροι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άγαμοι είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκπαίδευσης, περιοχής ανάπτυξης του καρκίνου, χρόνου διάγνωσής του ή σταδίου του. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των 40 ετών της μελέτης, η επίπτωση της θνησιμότητας σε άγαμους άνδρες φαίνεται να αυξήθηκε από 18% σε 35%, ενώ στις γυναίκες, από 17%, πήγε στο 22%.

Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι οι διαφορές στην επιβίωση ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες ανθρώπων, θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι έγγαμοι έχουν καλύτερη υγεία από τους άγαμους, ενώ είναι πιο εύκολο να συμμορφωθούν –μάλλον κάτω από την πίεση του συντρόφου τους τις περισσότερες φορές- στα θεραπευτικά σχήματα που τους συνιστώνται.

Love,

L.

Sources:http://www.mother.gr