Είναι πραγματικό εργαλείο ένα βιβλίο στα χέρια ενός γονιού. Γιατί μόνο μέσω της ενημέρωσης θα μπορούμε να είμαστε και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι γονείς. Αυτές τις ημέρες διαβάζω το “Όταν λέμε ΟΧΙ” της Asha Phillips.

Αναλύει σε εύκολη και κατανοητή γλώσσα τους λόγους που κάνουν το “ΟΧΙ” απαραίτητα κομμάτι όλων των σχέσεων που βασίζονται στην αγάπη: ερωτικές, φιλικές και κυρίως σχέσεις παιδιού-γονιού. Το βιβλίο διερευνά την εξέλιξη του παιδιού μέσα στην οικογένεια και αναφέρεται στην διαδικάσία θέσπισης των ορίων. Η Asha Phillips γράφει με την διπλή ιδιότητά της, της παιδοψυχολόγου και της μητέρας. Παρουσιάζει παραδείγματααπο την επαγγελματική της γνώση και εμπειρία, ενώ αναφέρεται και σε περιπτώσεις του οικογενειακού και φιλικού της περιβάλλοντος.Απογυμνώνει όλα τα αρνητικά που περιβάλλουν το “οχι” και επικροτεί την αλλαγή και την κινητικότητα ως βασικούς παράγοντες στη διαδικάσία της ανάπτυξης.

Παρακάτω διαλέγω κάποια από τα υπόλοιπα βιβλία που έχω διαβάσει αλλά και κάποια που σύντομα θα ξεκινήσω να διαβάζω.

“Τα ευτυχισμένα παιδιά θέλουν γονείς χωρίς το εγώ” απο τον Νίκο Πιλάβιο

“Παιδική & εφηβική Παχυσαρκία” απο Αθανάσιο Παππά & Σταματία Καραγιάννη

“Τα 7 λάθη που κάνουν οι γονείς” Απο τους John C. Friel & Linda D. Friel

“Το μυστικό για παιδιά ευτυχισμένα” απο τον Steve Biddulph

“Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο Γονείς θέλουν!” από τον Νίκο Σιδέρη

“Μαμά, μπαμπά πότε θα παίξετε μαζί μου?” απο την Gisela Walter

“Ψυχαγωγωντας και εκπαιδεύοντας τα μικρά παιδιά” απο την Καρολάιν Γιανγκ.

Love,

L.

PS: Ευχαριστώ το βιβλιοπωλείο Βιβλιοτοπία στην Γλυφάδα για τον χρόνο τους, τις συμβουλές τους και την υπομονή τους απέναντι στην έρευνά μου.