Σχετικό post με το σημερινό θέμα μας “μπαμπάδες” που διάβασα στο jenny.gr. Δείτε παρακάτω πως ένας πατέρας μεγαλωνει τα παιδιά του και αντιγράψτε και μάθετε κι εσείς να λειτουργείτε που και που σαν το σύντροφο σας!

Υπερπροστασία τέλος
Οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν τις εμμονές και τι φοβίες που έχουμε συνήθως οι γυναίκες. Αντί λοιπόν να φρενάρουν το παιδί και να το περιορίζουν προτιμούν την οδό της ελεύθερης έκφρασης και της ελεγχόμενης ανεξαρτησίας. Θα αφήσουν τα παιδιά να τολμήσουν κάτι καινούριο, και θα τους συμπεριφερθούν σαν να έχουν να κάνουν με υπεύθυνο άτομο. Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό, όταν σαφώς δεν είναι ακραίο, μπορεί να δημιουργήσει ένα παιδί που πατάει καλά και μόνο του στα πόδια του.

Σημεία επαφής
Η εικόνα ενός πατέρα που παλεύει με τον γιό του, πετάει ψηλά στον αέρα την κορούλα του, γαργαλάει και κυνηγάει είναι κάτι οικείο που όμως πάντα δημιουργεί άγχος στην μαμά μήπως και χτυπήσει κάποιος. Αυτός όμως ο φαινομενικά ωμός, αλλά τελικά φυσικός τρόπος επικοινωνίας είναι το σημείο επαφής του πατέρα με τα παιδιά του και μέρος της φύσης του που π.χ τον ωθεί να παλέψει με τον μικρό γιό του και καταλήγει και οι δύο να το απολαμβάνουν εξίσου.

Εκτός πλάνου
Οι γυναίκες τείνουμε να είμαστε υπερ-οργανωτικές. Λίστες, διπλά τσεκαρίσματα ότι δεν ξεχάσαμε κάτι, επιβεβαίωση ότι δεν θα προκύψει κάτι απρόοπτο. Για αυτό το γεγονός ότι ένας άντρας θα ανοίξει απλώς την πόρτα, και θα πάρει μόνο το παιδί και τίποτα άλλο μαζί του είναι εξωπραγματική. Αυτό συμβαίνει γιατί προτιμούν να επικεντρώνονται στα μεγάλα γράμματα, αντί των μικρών. Ο στόχος είναι να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους και όχι να έχουν στρεσαριστεί και αναλωθεί σε μικροπράγματα πριν γίνει αυτό. Και το αποτέλεσμα θα είναι ένα ότι θα περάσουν καλά και χωρίς να έχουν μαζί τους εκείνο το απαραίτητο σνακ- αφού μπορούν να πάρουν κάτι κι από το περίπτερο.

Ουδείς τέλειος
Λες και υπάρχει ένας άτυπος αγώνας για το ποια θα χρηστεί η καλύτερη και ποιο τέλεια μαμά, κάθε γυναίκα περνάει το δικό της Γολγοθά με τις προσωπικές τύψεις που πρέπει να διαχειριστεί καθημερινά. Εν αντιθέση ο άντρας δέχεται το γεγονός ότι δε μπορεί να είναι τέλειος, και προγραμματισμένος σαν ρομπότ. Είναι άνθρωπος και έχει το δικαίωμα του λάθους. Έτσι συνήθως η λέξη ενοχές απουσιάζει από το λεξιλόγιο του και το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τις μαμάδες, ειδικά όταν νιώθετε πως έχετε δώσει το καλύτερο που μπορούσατε την δεδομένη στιγμή.

Love,

L.

Sources: Jenny.gr