Πόσο καλό εργαλείο μπορεί να είναι το Facebook -και η κοινωνική δικτύωση γενικότερα. Δείτε τι ανακάλυψα για τα παιδάκια:

ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ απο το εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης ¨Το φτερό”.

Το ΦΤΕΡΟ είναι ένα πρωτοποριακό εργαστήριο μάθησης, δημιουργικής έκφρασης, δράσης και ψυχαγωγίας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.Σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλόξενο, η μάθηση συνδυάζεται με την ελευθερία έκφρασης, η διασκέδαση με την υπευθυνότητα, η προσωπική ανάπτυξη με την ομαδικότητα.Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη, αποδεσμεύουν δημιουργικά τις εκφραστικές τους ικανότητες και ανακαλύπτουν τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.

 Πρόκειται για έναν οικείο τόπο συνάντησης μέσα στην πόλη όπου τα παιδιά μπορούν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους δημιουργικά και παράλληλα να ικανοποιήσουν την αστείρευτη ανάγκη τους για παιχνίδι και επικοινωνία με συνομήλικους.

Επιπλέον με σεβασμό στις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας στο ΦΤΕΡΟ λειτουργεί ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής γονέων το οποίο περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες, σεμιναριακούς κύκλους, και ομάδες υποστήριξης.

Ομάδα δραματοθεραπείας για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους βιώνουν ματαίωση και απόρριψη καθώς η επιτυχία τους στα μαθήματα καθορίζει όχι μόνο την ταυτότητά τους ως μαθητές αλλά ολόκληρη την υπαρξή τους. Οι γνωστικές δεξιότητες όμως αντανακλούν μια μόνο πτυχή της προσωπικότητας ενός παιδιού και συνήθως παραβλέπουμε τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τις δεξιότητες επικοινωνίας οι οποίες ατροφούν λόγω της έμφασης στα γνωστικά επιτεύγματα.
Η δραματοθεραπεία μέσα από την αισθητηριακή εμπειρία που προσφέρει η χρήση των υλικών, των αντικειμένων, των υφασμάτων,των μουσικών οργάνων, μέσω των παιχνιδιών, των τραγουδιών και της κίνησης δίνει στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες την ευκαιρία να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να αποκτήσουν την αίσθηση της δεξιοτεχνίας, να βιώσουν υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά τους και να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Ομάδα δραματοθεραπείας για παιδιά με αυτισμό:

Η ομάδα δραματοθεραπείας μέσα από τη δράση ,θα αξιοποιήσει τις μιμητικές ικανότητες των παιδιών με αυτισμό για να ενισχύσει την έκφραση των συναισθημάτων τους καθώς και την αναγνώριση των συναισθημάτων των άλλων. Επιπλέον τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και το παίξιμο ρόλων , θα βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους μέσα από την αλληλεπίδραση(ομιλία & σωματική έκφραση) ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους βιώνοντας την εμπειρία της συμμετοχής σε μια ομάδα στην οποία μπορούν να καταφέρουν πράγματα.

κάθε Δευτέρα 5.30-6.30

Συντονίστριες:
Φωτεινή Καπή (Ψυχοπαιδαγωγός-Ηθοποιός-Δραματοθεραπεύτρια)
Άννα Λούζη (Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια)
Τα προγράμματα εποπτεύονται από την Έφη Μπούρα (Ψυχολόγο-Δραματοθεραπεύτρια)¨

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.ftero.gr/default.php?id=1 ή στη σελίδα τους στο facebook Δραματοθεραπεία και Παιδί.

Lοve,

L.