Αρκετά ζευγάρια στην σκέψη να αφιερώσουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους ή την σχέση τους, τους γεμίζει ενοχές. Συνήθως σκέφτονται πως «ο ελεύθερος χρόνος, είναι κάτι που μπορεί να περιμένει για αργότερα ή θα έρθει μόνος του». Αρκεί να αναλογιστούμε τι οφέλη θα έχουμε αν φροντίσουμε τους εαυτούς μας και τότε οι τύψεις θα «πετάξουν» μακριά.

Πολλοί γονείς νιώθουν ότι μπορούν ακόμη και να θυσιαστούν για τα παιδιά τους. Σύμφωνα με το paidorama.com τα παιδιά δεν χρειάζονται τη θυσία των γονέων αλλά μία οικογένεια η οποία τους δίνει ασφάλεια και σταθερότητα. Αν η σχέση σας παραμεληθεί θα υπάρχει επίπτωση στην οικογένεια σας και κατά συνέπεια στην ευτυχία των παιδιών σας.

Είναι σίγουρο πως τα παιδιά σέβονται πραγματικά τους γονείς που με την σειρά τους σέβονται τον εαυτό τους και τη σχέση τους, και βρίσκουν ήδη στην οικογένεια τα πρώτα τους πρότυπα για μια καλή σχέση.

Δύο γονείς που αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο για εκείνους καθημερινά, έχουν σίγουρα φορτισμένες τις μπαταρίες τους, χαμογελούν και χαίρονται περισσότερο και η υπομονή τους δεν εξαντλείται στο πρώτο καβγαδάκι των παιδιών…

Καλύτερα να είστε με τα παιδιά σας μία ουσιαστική ώρα, παρά όλη την ημέρα χωρίς ουσία.

Love,

L.

Sources: Paidorama.com, http://madamesousou.gr