Τον μάρσιππο δεν τον χάρηκα όσο θα ήθελα. Η Χρυσή γεννήθηκε σην καρδιά του καλοκαιριού και στην αρχή θεωρούσα οτι θα ζεσταινόταν πολύ. Στη συνέχεια κάθε φορά που προσπαθούσα να την κουβαλήσω, ένοιωθα μια ανασφάλεια και τελικά κατέληγα στο καρότσι. Μόνο ο μπαμπάς της την “φορούσε” σε κάποιες απο τις βόλτες μας αλλά κ αυτό σπάνια.

Η φίλη μου η Ματίνα θεωρεί το babywearing απόλαυση! Ευχαριστιέται, τόσο η ίδια όσο και ο άντρας της, τις βόλτες με την μπέμπα, διευκολύνεται στις δουλειές στο σπίτι και η Ναυσικούλα της είναι χαρούμενη. Ενώ μια άλλη φίλη η Φανή, δεν τον βολεύτηκε καθόλου και θεωρεί οτι δεν τον βολεύτηκε και ο μικρός Θανούλης της.

http://www.babybjorn.com/products/baby-carriers/baby-carrier-synergy/synergy/

Απο που ξεκίνησε, όμως, αυτή η μανία του να “φοράς” το μωρό σου? Το Babywearing είναι μια φιλοσοφία που έχει αρχίσει από τα πολύ παλιά χρόνια και διατηρεί τη χρηστικότητά του μέχρι σήμερα.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμα και σήμερα, το να φοράει κανείς το μωρό του είναι όχι μόνο συνηθισμένο αλλά και απαραίτητο. Η γνώση αυτής της μεθόδου περνούσε από γενιά σε γενιά. Δυστυχώς, μέρος αυτής της “γνώσης” χάθηκε με την εισαγωγή των καροτσιών στη ζωή των παιδιών μας, αλλά ευτυχώς, όχι εντελώς.

http://babywearing.gr

Στο σύγχρονο δυτικό κόσμο, εδώ και κάποια χρόνια, οι γονείς ανακαλύπτουν και πάλι το babywearing, λαμβάνουν υπόψη τους τόσο το μητρικό ένστικτο όσο και τις σύγχρονες ιατρικές απόψεις, και αρχίζουν και πάλι να φορούν τα μωρά τους, κάτι που είναι φυσικό, απλό, εύκολο και ευχάριστο.

Υπάρχoυν αρκετά sites με θέμα το baby wearing, ξεχώρισα όμως ένα που λύνει όλες τις απορίες μας και παραθέτει τους διαφορετικούς τύπους του μάρσιπου καθώς και τις διαφορές τους. Το babywearing.gr περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επιλέξετε τον μάρσιπο που ταιριάζει σε εσάς και στο μωράκι σας καθώς επίσης, βασισμένο σε εξειδικευμένη γνώση, απαντάει στις διάφορες φήμες που αφορούν στο baby wearing.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η ομάδα του babywearing.gr προγραμματίζει συναντήσεις με σκοπό τη συζήτηση και επίλυση αποριών και φόβων απέναντι στο babywearing!

Love,

Lela

PS: Ευχαριστώ την Ματίνα ΜεΪντάνη και την Φανή Μπαλαφούτη για την βοήθειά τους!

PS2: παρακάτω ενα βίντεο σχετικό με την ασφαλή τοποθέτηση του βρέφους σε baby sling.