Τέτοιες βροχερές και κρύες ημέρες που κλεινόμαστε αναγκαστικά στο σπίτι με τα παιδιά, μπορούν να αποδειχτούν ευκαιρίες για παιχνίδι.

Τι διαφορετικό μπορείτε να κάνετε για να μην βαρεθείτε κ εσείς και τα μικρά σας? Απλό! Γίνετε και εσείς παιδιά μαζί με το παιδί σας. Χαλαρώστε και σίγουρα θα βρείτε πολλές δημιουργικές ασχολίες για να κάνετε με το παιδί. Το παιχνίδι, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι, περα από ζωτικη αναγκη, ο μονος τροπος εξερευνησης και μαθησης για το βρέφος και το νήπιο.

  • Μαγειρέψτε μαζί με το παιδί σας
  • Φτιάξτε γλυκά και πασαλείφτε την κουζίνα
  • Τραγουδήστε πολύ δυνατά τα αγαπημένα σας τραγούδια
  • Αλλάξτε τα έπιπλα στο δωμάτιο του με τη βοήθειά του
  • Διαβάστε το αγαπημένο του/σας βιβλίο
  • Γεμίστε την μπανιέρα και μπείτε μαζί για πλουτς πλουτς

Απλές καθημερινές ενήλικες δραστηριότητες μπορούν να μετατραπούν σε ένα αστείο παιχνίδι για το παιδί εύκολα και ευχάριστα! Για τα παιδιά όλος ο κοσμος είναι ένα παιχνιδι, κάθετι, οπουδηποτε και οποτεδηποτε, μπορει να είναι  ευκαιρια για ασφαλη εξερευνηση και πειραματισμο.

Αν το παιδί σας είναι κάτω των 12 μηνών προτείνω να συμβουλευτείτε τα ειδικά βιβλία με παιχνίδια για βρέφη, όπως της Jackie Silberg “125 παιχνίδια για έξυπνα και χαρούμενα μωρά”.

Και μην ξεχνάτε, αφού έχετε παίξει με το παιδί σας, στη συνέχεια θα σας δώσει τον χρόνο σας και θα παιξει χαρουμενα μονο του, εχοντας απολαυσει την προσοχη σας και παρακινηθει απο τα ερεθισματα σας.

Καλό παιχνίδι!!!

Love,

L.

Sources:

http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=99

http://www.ergotherapy.gr/asxolies_gia_spiti.html

http://www.tlife.gr/Article/%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%91KAI%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%99-ME/0-43-3523.html