Το ξέρατε οτι το παθητικό κάπνισμα θεωρείται σήμερα η τρίτη προλήψιμη αιτία θνησιμότητας? Κ όσον αφορά στα έμβρυα, οι υποψήφιοι μπαμπάδες ή οι συνάδελφοι που καπνίζουν, υποχρεώνοντας έτσι τις εγκύους γυναίκες να γίνονται παθητικές καπνίστριες, αυξάνουν τον κίνδυνο διακοπής της κύησης ή για γέννηση παιδιού με ανωμαλίες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε online στην Ανοιχτή Εφημερίδα Παιδιατρικής και του American Lung Association, οι ίδιες περίπου βλάβες που προκαλούνται σε παιδιά γυναικών που είναι οι ίδιες καπνίστριες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκαλούνται και σε παιδιά που οι μητέρες τους δεν είναι καπνίστριες, αλλά εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα. Δηλαδή, τα έμβρυα μπορούν εξ ίσου να έχουν επίπτωση στην επιβίωσή τους, το βάρος γεννήσεως, και τη διά βίου ευπάθεια σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, με επικεφαλής τη βοηθό καθηγήτρια ιατρικής στατιστικής Τζο Λεονάρντι-Μπι, σύμφωνα με το BBC,, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι καπνιστές πατέρες να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που συνιστούν για την εγκυμοσύνη της γυναίκας τους, γι’ αυτό, κατά την Λεονάρντι-Μπι, θα ήταν καλύτερο να σταματήσουν έγκαιρα να καπνίζουν ή τουλάχιστον να περιορίσουν δραστικά το τσιγάρο, μόλις αποφασίσουν να κάνουν παιδί.

Κ για όσους επηρεαστήκατε & επιθυμείτε να κόψετε το κάπνισμα (επιτέλους):

http://www.stopit.gr/kapnisma/ &

http://uk-en.help-eu.com/pages/index-8.html

Εγώ το έκοψα πριν 2 χρόνια μόνη μου, με μόνο σύμμαχο την θέληση και την υπομονή! Μπορείτε κ εσείς!

Love,

L.

Sources: Nea Ygeia, Ελληνική Γραμματεία Ομοιοπαθητικής, ΣΚΑΪ , Child Health Foundation