Είστε τελειομανής? Ιδού η λύση!

Είστε τελειομανής; Πραγματικά είναι μία δύσκολη ερώτηση, για να απαντηθεί ειλικρινά από έναν τελειομανή άνθρωπο. Ωστόσο, θα πρέπει να αναρωτηθείτε, μήπως τελικά η τάση, που έχετε για να αγγίζετε παντού και πάντα την… τελειότητα, δημιουργεί τόσο σε εσάς όσο και στους γύρω σας, προβλήματα. Εγώ έχω υπάρξει τελειομανής, πολύ, αλλά είμαι στην φάση της ανάρρωσης μου!

Σύμφωνα με το αγαπημένο μας πλέον mother το να είναι κανείς τελειομανής οδηγεί σε μία άκρως κουραστική και στρεσογόνο ζωή. Σκεφτείτε ότι τα άτομα που πάσχουν από τελειομανία, αγχώνονται τόσο πολύ με την ιδέα του ότι μπορεί να κάνουν λάθος, που τελικά αυτό το άγχος τους δημιουργεί ένα σωρό άλλα προβλήματα.

Επειδή ακριβώς είστε τελειομανείς, είναι πιθανόν ότι βρίσκεστε σε συνεχή κόντρα με τα μέλη της οικογένειάς σας! Τον σύντροφό σας ή τα παιδιά σας, Πρέπει οπωσδήποτε να επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις σας και να καταφέρετε να μη σας αντιμετωπίζουν ως… βραχνά.

  • Μην πιέζετε πολύ τα παιδιά σας και σταματήστε να γκρινιάζετε συνέχεια στο σύντροφό σας, επειδη δεν κρέμασε το παντελόνι του.
  • Αναγνωρίστε τους το δικαίωμα που έχουν να μην είναι κάθε φορά συνεπείς σε ό,τι έχετε ζητήσει από αυτούς. Γίνετε πιο υπομονετική με τα ελλατώματά τους
  • Αντί να διαμαρτύρεστε, επαινέστε τους και ευχαριστήστε τους για τη βοήθεια που σας προσφέρουν εντός κι εκτός σπιτιού.
  • Δεχθείτε την κριτική τους και εξοικειωθείτε με την ευτυχία στα πρόσωπά τους. Χαμογελάστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε τα… στραβά μάτια, όταν κάτι σας ενοχλεί. Έτσι θα δώσετε και στους υπόλοιπους να καταλάβουν ότι κάνετε κι εσείς από την πλευρά μας μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξετε.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθείτε τελικά αν τελικά πάσχετε από μία μορφή ασθένειας. Διαβάστε περισσότερα για το πως θα βελτιώσετε την τελειομανία σας στο Mother.

Love,

L.