Extra βοήθεια στο πρόβλημα του ατοπικού εκζέματος.
Το πρόβλημα του ατοπικού εκζέματος ταλαιπωρεί πολλά μωράκια -μαζί και τους γονείς τους.
Τι είναι, όμως, το ατοπικό έκζεμα?
Η λέξη έκζεμα προέρχεται από την ελληνική λέξη εκ-ζέω που σημαίνει “εκ-βράζω” και που περιγράφει καλά την κατάσταση του δέρματός σας όταν έχετε έκζεμα.
Το ατοπικό έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα) κατατάσσεται στις ενδογενείς νόσους , που σημαίνει ότι προκαλείται από εσωτερικούς παράγοντες δηλαδή κληρονομικούς παράγοντες και ΔΕΝ είναι μεταδοτική. Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του ατοπικού εκζέματος (ατοπικής δερματίτιδας) είναι η φαγούρα, που μπορεί να είναι σχεδόν αφόρητη. Αλλά συμπτώματα είναι η γενική ξηρότητα του δέρματος, η ερυθρότητα και η φλεγμονή.Στα μικρά βρέφη είναι πιθανόν το έκζεμα να εντοπίζεται στα μάγουλα, στο μέτωπο, στο κεφάλι ή στους βραχίονες.Προσβάλλει το 5% των παιδιών ηλικίας κάτω των 6 μηνών και το 9-10% των παιδιών ηλικίας 6-13 ετών. Η πάθηση μπορεί να υποχωρήσει με την ενηλικίωση.
Σχεδόν όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει σκευάσματα μαλακτικά τα οποία είναι σημαντικά για την ενυδάτωση, τη λίπανση και την ανακούφιση του ξηρού, ερεθισμένου και ερυθρού δέρματος. Οι συνηθισμένοι καλλυντικοί ενυδατικοί παράγοντες δεν είναι κατάλληλοι και μπορεί να επιδεινώσουν το έκζεμα.
Αν το ατοπικό έκζεµα είναι πιο σοβαρό, οι γιατροί µπορεί να χορηγήσουν κρέμες ή αλοιφές µικρής ισχύος κορτιζόνης όταν το έκζεµα είναι ενεργό και μόλις ηρεμήσει τα σταµατούν γιατί η καταχρηση ειναι απαγορευτικη.
Το ευχαριστο νεο λοιπον που ακουσα -κ στην συνεχεια εψαξα on line και βρηκα λεπτομερειες- ειναι η εφευρεση ενος υφασματος που ανακουφίζει απο τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας. Έρευνες έδειξαν οτι με τη συχνή χρήση του συγκεκριμένου υφάσματος τα αποτελέσματα βελτίωσης έφτασαν τον ίδιο βαθμό βελτίωσης με τα αποτελέσματα που φέρνει η χρήση κορτιζονούχων αλοιφών!
Η εφαρμογή του είναι απλή και κυκλοφορεί σε όλα τα μεγέθη για κάθε μέρος του σώματος. Στην Ελλάδα δεν το εισάγει κάποια εταιρεία ακόμα, μπορείτε όμως να το προμηθευτείτε on line.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Love,
L.
PS: Ψάχνοντας ανακάλυψα το “Το σπιτάκι της Ατοπικής Δερματίτιδας” , ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τους μικρούς ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα κι τις οικογένειές τους. Μια καταρτισμένη ομάδα με επικεφαλής τη Δερματολόγο κυρία Πέννυ Εμμανουήλ, Διευθύντρια ΕΣΥ του δερματολογικού τμηματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την ατοπική δερματίτιδα, τα συμπτώματά της, τους παράγοντες που ευθύνονται για τις εξάρσεις της, το ρόλο της θεραπευτικής αγωγής καοι τα μέτρα προφύλαξης που βοηθούν στον έλεγχο των υποτροπών της. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε απευθείας συμμετοχή απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 213-2052599.
Sources: Staphy.gr , Dermatology.org , Healthier world , Dermasilk