“Το παιδί μου δεν αισθάνεται καλά. Να συμβουλευτώ το.. internet?”

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Reuters.com, 1 στους 8 γονείς αναζητούν ιατρική βοήθεια στο ιντερνετ πριν πάνε το παιδί τους στο νοσοκομείο. Επιπλέον, όλο και περισσότεροι γονείς ρωτάνε τους παιδιάτρους ποιούς ιστότοπους θα μπορουσαν να συμβουλεύονται για άμεση παιδιατρική βοήθεια. Η έρευνα εκπονήθηκε απο την Dr. Purvi Shroff του Πανεπιστημίου Louisville στο Kentucky. Τα αποτελέσματα της έρευνάς της παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή στο Εθνικό Παιδιατρικό Συνέδριο της Βοστώνης.

Συνολικά 240 γονείς που πήγαν τα παιδιά τους στην εντατική και είχαν πρόσβαση σε ιντερνετ, ρωτήθηκαν απο την Dr. Shroff και την ομάδα της σχετικά με την χρήση του.

Ανακάλυψαν οτι το 12% των γονιών είχε συμβουλευτεί το ιντερνετ πριν καταλήξουν με τα παιδιά τους στο νοσοκομείο ενώ τουλάχιστον το 50% είχε χρησιμοποιήσει το ιντερνετ τους τελευταίους 3 μήνες για πρόβλημα των παιδιών τους σχετικό με την υγεία τους.

Τα πιο κοινά websites που επισκέπτονατι οι γονείς είναι το WebMD και το Wikipedia, ωστόσο αρκετοί γονείς επισκέφτηκαν επίσης το κρατικό website για ασθένειες Centers for Disease Control and Prevention, της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας.

Η πλειοψηφία των γονιών που χειρίζονται το ιντερνετ δήλωσαν πως θα ένοιωθαν μεγάλη ασφάλεια αν ο παιδίατρος τους μπορούσε να τους προτείνει κάποιον ιστότοπο τον οποίο θα μπορούν να εμπιστεύονται και να συμβουλεύονται.

“Το να θες να μάθεις περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του παιδιού σου ώστε να πάρεις την καταλληλότερη απόφαση για αυτό, είναι πάντα σωστό. Ωστόσο, όταν πρόκειται για το ιντερνετ, πρέπει να είναι όλοι οι γονείς πολύ προσεκτικοί σχετικά με το ποιές ιστοσελίδες επισκέπτονται και το πόσο έγκυρες είναι οι ιατρικές πληροφορίες που διαβάζουν¨ δήλωσε η Dr. Shroff στο Reuters Health.

Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, να συζητούν οι γονείς με τον παιδίατρό τους τα όσα διαβάζουν στο ιντερνετ ώστε ο γιατρός να εξηγεί τις πληροφορίες και να τις τοποθετεί στην σωστή τους βάση ανάλογα με τον ασθενή.

Άρθρο απο το Reuters.com, μετάφραση: Gold Mum.

Love,

L.

Sources: reuters.com