Τα ρούχα παραδόθηκαν στις φυλακές στον Ελαιώνα της Θήβας. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους!

Το Σάββατο παραδόθηκαν όλα τα ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής που είχαν περισυλλεχτεί τους τελευταίους 2 μήνες απο όλους εσάς για τις ανήλικες και ενήλικες κρατούμενες των φυλακών της Θήβας, σε μια έκκληση αλληλεγύης και συνεισφοράς που διοργανώθηκε απο το Gold Mum και το My Petit Boutique.
Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλες τις μανούλες -και όχι μόνο- που ανταποκριθήκατε! Μαζί με τα πράγματα που μαζεύτηκαν απο τον Δήμο Αθηναίων αυτές οι γυναίκες, ανήλικες και ενήλικες, αλλά και τα παιδιά τους, θα έχουν ενα πιο αισόδοξο αύριο.
 Η Τζένη Έβαν, υπεύθυνη για την αποστολή των πραγμάτων στις φυλακές, μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της κατά την διανομή των πραγμάτων:
 Ειλικρινά δεν ξέρω πως να εκφράσω το συναίσθημα που ένιωθα καθώς αντικρύσαμε τις φυλακές. Ίσως θλίψη μαζί με μια περίεργη μορφή εντυπωσιασμού, καθώς η έκταση ήταν πολύ μεγάλη με τεράστιους τοίχους, πολλά φυλάκια και 3 σιδερένιες πόρτες που άνοιγαν σταδιακά για να μας αφήσουν να περάσουμε στο χώρο των γραφείων και του επισκεπτηρίου. Από ότι μας είπαν, οι φυλακές είναι σχετικά καινούργιες και πραγματικά έδειχναν καλοδιατηρημένες.
Καθώς πλησιάσαμε στα γραφεία, μας υποδέχτηκε ένας πολύ ευγενικός φύλακας και μας έδειξε το χώρο που θα μεταφέραμε τις τσάντες. Φώναξε 3 κοπέλες και βοήθησαν στη μεταφορά. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν υπάλληλοι αλλά μετά μας είπε ότι ήταν κρατούμενες.
Δεν μας άφησαν να μιλήσουμε μαζί τους ούτε να πάρουμε κάποια φωτογραφία που θα τις έδειχνε, κάτι που θεωρώ άκρως λογικό και αξιοπρεπές.
Ο φύλακας μας ενημέρωσε πως αυτή τη στιγμή έχουν 14 παιδιά 1-4 ετών. Μεγαλώνουν σε δωμάτια μέσα στις φυλακές για να είναι κοντά στις μητέρες τους και μετά τα στέλνουν σε ιδρύματα, εφόσον δεν υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα να τα φιλοξενήσουν. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις όπου τα παιδιά μένουν στις φυλακές μέχρι να γίνουν 6 ετών. Σε λίγες περιπτώσεις, η μητέρα έχοντας εκτίσει τη ποινή φυλάκισης της καταφέρνει να βγει και να πάρει μαζί και το παιδί της.
Όταν φύγαμε ένιωσα μεγάλο θυμό και στεναχώρια. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ένα παιδί καταρχήν μεγαλώνει πίσω από κάγκελα και μετά το τραβάνε από τη μητέρα του σε τόσο μικρή ηλικία για να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως κλείνουν οι πληγές των ψυχών τους. Η ψυχολογική υποστήριξη υπάρχει αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι φτάνει. Δυστυχώς η χώρα μας πάσχει σε πολλούς τομείς και η τρύπα του σωφρονιστικού συστήματος, κυρίως σε ότι αφορά τα παιδιά αυτά, είναι τεράστια.
Θέλω να εκφράσω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλες τις μαμάδες που βοήθησαν.  Να ξέρετε ότι τα ρούχα που στείλατε θα ντύσουν αυτά τα μικρά αγγελούδια που για κάποιο παράλογο και άδικο λόγο μεγαλώνουν μακριά από τις χαρές που απολαμβάνουν τα παιδιά μας.
Μην ξεχνάτε ότι οι φυλακές Θήβας έχουν παντα ανάγκη από πράγματα και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μπορείτε να τα πάτε τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας.
Σας εχαριστούμε και πάλι!
Love,
L.