Αναρωτιέστε (πάλι) τι θα μαγειρέψετε σήμερα? Σας έχω 8 εύκολες και γρήγορες προτάσεις με συνταγές που θα σας λύσουν το πρόβλημα! Bon appetit!!!

Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού
Υλικά για 6 άτομα
6 μπούτια κοτόπουλου
1 πακέτο άγριο ρύζι
3 κουταλιές μέλι
1 λεμόνι στυμμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο

Φτιάχνουμε τη σάλτσα, αναμιγνύοντας το μέλι, το λεμόνι, το λάδι και το σκόρδο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου τρία τέταρτα στους 180 βαθμούς. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σας εγγυόμαστε ότι η γλυκιά γεύση θα δώσει άλλη διάσταση στα πιάτα σας.

Σπανακόρυζο
Υλικά
½ κιλό σπανάκι
1 φλιτζάνι ρύζι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1½ ποτήρι ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά να αχνίσουν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το νερό, και όταν πάρουν βράση ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του και σερβίρουμε με τον χυμό του λεμονιού. Η αδυναμία του Ποπάι βρίσκεται αχνιστή στο πιάτο σας, έτοιμη για υγιεινές μπουκιές.

Σαλάτα με τόνο και κριθαράκι
Υλικά
½ πακέτο κριθαράκι μέτριο
Μία κονσέρβα τόνου σε νερό
Μισή ντομάτα
Πράσινο μήλο
Φρέσκο τυρί

Βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κριθαράκι, τον τόνο, την ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και λίγο μήλο (με τη φλούδα του) ψιλοκομμένο. Συνοδεύουμε προαιρετικά με φρέσκο τυρί και παραδοσιακά κριτσίνια. Η σαλάτα αυτή είναι μια δροσερή πρόταση που θα σας χορτάσει νόστιμα ακόμη και κρύα.

Τυρόπιτα
Υλικά
1 πακέτο ζύμη κουρού
400γρ. κρητικό ανθότυρο
200γρ. φέτα
200γρ. μανούρι
5 αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Λίγο λάδι και αλεύρι


Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε ένα φύλλο ζύμης. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Βρέχουμε το φύλλο με λίγο νερό και καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο κολλώντας τις άκρες του με το πρώτο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Η τυρόπιτα είναι αχνιστή και έτοιμη για σερβίρισμα.

 

Μακαρονάδα με κιμά
Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού αυτό ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί, για να «ρουφήξει» τα υγρά. Στην μεγαλύτερη κατσαρόλα έχουμε ρίξει τα μακαρόνια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά (8-10), προσθέτοντας λίγο πριν ετοιμαστούν δύο κουταλιές λάδι. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Η δική σας σπιτική μπολονέζ είναι έτοιμη γρήγορα και εύκολα. Αφού μάθετε τα «κατατόπια» μπορείτε να προσθέτετε στον κιμά διάφορα μπαχαρικά και να παίξετε με τις γεύσεις.

Πένες  με γιαούρτι

1 πακέτο πέννες
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι
Ξερό βασιλικό

Βράζουμε τις πέννες όπως συνηθίζουμε, τις σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βιτάμ. Στο γιαούρτι ρίχνουμε 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά. Αναμιγνύουμε τις πέννες με το γιαούρτι.

Καλαμαράκια  γεμιστά

(για 10 μέτριου μεγέθους καλαμάρια) 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2/3 κούπας ρύζι καρολίνα
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και κρατάμε το σώμα τους. Τα πλοκάμια και τα πτερύγια τα ψιλοκόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πτερύγια και πλοκάμια, μαζί με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε και το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει η γέμιση μια βράση. Μοιράζουμε τη γέμιση μέσα στα καλαμαράκια και τα κλείνουμε τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα. Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα γεμιστά καλαμαράκια. (Αν μας έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε κι αυτή στην κατσαρόλα). Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40’-45’ περίπου.

Φακόρυζο

Φακές 3 φλυτζάνια τσαγιού
Ρύζι
1 φλιτζάνι τσαγιού barboiled
Ελαιόλαδο Άλτις
1/2  κούπα τσαγιού
Κρεμμύδι
1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Όσο επιθυμείτε


Βράζουμε τις φακές σε σκέτο νερό και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε.Καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε σε αυτό 3 φλυτζάνια νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αφήνουμε λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα) και βράζουμε μέχρι  το ρύζι να “πιεί” το νερό.Σερβίρουμε ζεστό αφού γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.Αντί για μαϊντανό, μπορείτε να προσθέσετε σέληνοΣε κάποιες παραλλαγές της συνταγής προστίθεται καρότο ή καρύδια.

 

Love,

Sources: http://www.livesmart.gr, http://www.in2life.gr

Advertisements